Restaurant De Plaats: place to be voor vegetariërs?

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, om deze blogpost er eindelijk uitgetikt te krijgen.

Om te beginnen heb ik een put van wel zeker vijf meter diep moeten graven. Dwars door mijn eigen hoofd nog wel. Het paswoord voor deze blog was met alle herseninspanning van de wereld niet meer naar boven te rakelen. Gelukkig had ik het wel nog ergens, met goeie ouderwetse inkt, neergepend.

Ten tweede heeft dat hoofd van mij hier nog maar weinig te zeggen. Om u het meest recente voorbeeld te geven: het hoofd heeft zich altijd koppig verzet tegen de zogenaamde sneakertrend. Daar ging ze niet in meestappen. Van haar leven niet. Maar gisteren trapte het lijf naar die hippe winkel in de stad, om daar het ene paar na het andere te passen. Het hoofd bleef maar roepen: “Allez nu, we gaan dat niet écht kopen, toch?!” Maar even later stond het lijf triomfantelijk aan de kassa, met schoeisel dat het hoofd lijkbleek deed wegtrekken.

Het ongehoorzame lijf had s-p-ie-r-w-i-t-t-e sneakers gekocht, begot.

Tuurlijk dat het hoofd  meteen op wraak aasde. Toen de ijverige verkoper vroeg of ik die blauwe jeans niet nog eens in een grotere maat wilde proberen, spuwde het keihard in zijn gezicht: “Nooit aan een vrouw vragen of ze een grotere maat nodig heeft”.

Het lijf smeekte het hoofd nog om een verontschuldigend glimlachje.

Maar het hoofd riep ontsteld: “Het is toch waar zeker. Het is toch niet omdat je voortaan in plompe helwitte sneakers door het leven schrijdt, dat je niet meer als een dame mag behandeld worden. Seg.”

Om een lang verhaal kort te maken: het hoofd wou al zeer lang werk maken van deze blogpost, maar bij elke poging spurtte het ongehoorzame lijf lukraak de tuin in. Met telkens hetzelfde inspiratieloze smoesje: “De vingers kunnen vandaag geen klaviertoets meer voelen, ze willen nog eventjes in de aarde wroeten.” Tja, een hoofd zonder lijf, dat tikt niet praktisch.  Dus heb ik de voorbije weken gewoon het lijf gevolgd, en is mijn moestuin plots van alles rijker.

DE PLAATS – VEGETARISCH RESTAURANT IN BRUGGE

Enfin, wat ik dus al zo lang met jullie delen wou:  dankzij mijn schoonzus, die me onlangs op een etentje trakteerde, ontdekte ik laatst het fantastische vegetarische restaurant De Plaats,  in de Brugse Wapenmakersstraat.

Eerst dacht ik nog dat het aan het goeie gezelschap en de ietwat chaotische doch zeer gastvrije bediening lag, dat ik het daar zo naar mijn zin had. Maar bij elke hap van mijn kruidig Libanees groentestoofpotje met kikkererwten en knapperig naanbrood, dacht ik: “Wauw, dit is echt zó lekker! Wat een zonde, dat ik hier nog niet eerder ben geweest.”

De groentepaella die mijn schoonzus had besteld, vond ik er in alle eerlijkheid een beetje minder smakelijk uitzien. Maar nadat ik mijn vork eens stevig in haar bord geplant, kon ik haar alleen maar gelijk geven: minstens zo lekker als mijn Libanees stoofpotje.

Na al dat royaal lekkers besloot ik wijselijk om het dessertgewijs bij een kop verse thee te houden. Maar toen de gastvrouw de bestelling kwam opnemen, had het lijf het hoofd alweer helemaal in de war geschud: “Een chocomousse, graag”, sprak mijn mond.

De gigantische chocolade-toren die even later onder mijn neus verrees, bleek alweer zó lekker dat ik zelfs vergat om met mijn vork even in de dessertkeuze van mijn tafelgenote te prikken. Ik kan alleen maar meedelen dat zij haar huisbereide appeltaartje ook ontzettend lekker vond.

Prijskaartje van ons avondje uit in De Plaats? De eindafrekening kreeg ik natuurlijk niet te zien, maar ik heb er speciaal voor jullie nog even de menukaart bij gegoogeld: voor een hoofdgerecht betaal je in De Plaats tussen de 13 en 15 euro, wat naar Brugse normen bijzonder schappelijk is. Voor een dessert tel je zo’n 4 à 5 euro neer.

O ja, ik heb bewust geen foto’s gemaakt.

Dat is in blogland een beetje not done, heb ik me laten vertellen.

Maar soms, lieve lezers, gaan sfeer en tafeletiquette gewoon boven blogkwaliteit.

Vind ik.

Dat is ook een van de redenen waarom ik geen eigen smartphone wil.

En er van mijn leven geen ga kopen.

Denk ik.

Want je weet maar nooit dat mijn lijf daar bij een volgend Fnac-bezoek plots geheel anders over beslist.

Je kan in restaurant De Plaats terecht voor lunch en diner. Meer zin in een gezonde afhaal-lunch?  Probeer dan zeker eens de veggie sushi van Zushi. Ken je nog meer Brugse restaurants waar je, net zoals in De Plaats, voor een redelijke prijs lekker vegetarisch kunt eten? Laat het me dan hieronder zeker even weten!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *