Verliefd op een slager! (en zijn Mc²burger en Bratwust)

Ik weet wel hoe je over mij denkt.

Je denkt: die Luie Vegetariër, die is vast alweer in een diepe winterslaap gesukkeld. Lees die laatste twee berichten van haar er maar eens op na: het is altijd een ander die voor haar kookt!

Wel, ik vrees dat ik jouw vermoedens ten dele moet bevestigen. Ik heb de voorbije twee weken nauwelijks een kookpot aangeraakt. Maar hey, ik beschik wél over ijzersterke excuses:

  1. Ik was in congé!
  2. We spendeerden ons verlof in eigen land en hadden elke dag mooi weer. Zeg nu zelf, zo’n uitzonderlijk natuurfenomeen vraagt om voluit aanschouwd te worden! Dus joeg ik mijn kroost de vitamine D-rijke buitenlucht in en gaf ik hen zelf het perfecte voorbeeld, door dagenlang ostentatief met een vuistdikke roman in mijn schommelstoel te kamperen. Soms heeft een mens niet meer nodig dan wat leesvoer, ijsjes en simpele rauwkostslaatjes, toch?
  3. We raakten tijdens onze congé maar niet van het Pad Der Rijkelijk Gedekte Tafels af. Waar we ook neerstreken, overal weerklonk dezelfde vriendelijke doch licht dwingende ‘jullie blijven toch mee-eten’-melodie. Duimen maar dat dit deuntje ook volgend jaar weer de zomerhitparade verovert, want wat hebben we genoten van die royale avocado-sperziebonensalade mét Noordzeezicht, die Mexicaanse smulpartij tussen zonovergoten druivenranken en die knapperige frietjes in downtown Ath!
  4. De tijd die we niet in onze tuin of die van vrienden en familie doorbrachten, spendeerden we in en rondom een stad waar zelf koken écht doodzonde is: Hasseltde hoofdstad van de Smaak. Waarmee we ons opnieuw knal in het Pad Der Rijkelijk Gedekte Tafels katapulteerden. Onze favoriet? Het Italiaanse restaurant Rossi op het Groenplein. We aten hier al eens tijdens een vorig stadsbezoek en zagen onze vorige indrukken opnieuw bevestigd: de pizza’s en pasta waren weerom overheerlijk, de prijzen eerlijk en de bediening gemoedelijk en kindvriendelijk. Dankzij de Smaakroute (een plannetje kun je gratis ophalen bij de toeristische dienst) ontdekten we ook de speculaas van banketbakker Depaifve (Minderbroederstraat 10). Voortaan onze favoriete halte voor een gesuikerd vieruurtje!

Nu, vooraleer je uit dit alles concludeert dat wij de voorbije twee weken helemaal niet gekookt hebben: fout!  Wij hebben ontzettend veel dingen geroosterd. Zoals de Vegetarische Bratwursten van De Vegetarische Slager bijvoorbeeld.

Of deze mc²burgers, van dezelfde slager, die ik afgelopen week samen met gemarineerde groentebrochettes (olie, paprikapoeder, look en basilicum) op onze BBQ zwierde:

 

BRATWURST EN MC²BURGER VAN DE VEGETARISCHE SLAGER: ONS VERDICT

Ik heb al heel veel veggieburgers- en worsten verslonden en vind dat de mc²burger en Vegetarische Bratworst van De Vegetarische Slager er qua smaak en textuur echt bovenuit.

Let wel, je gaat mijn mening enkel delen als je graag dingen eet die naar dier smaken. Zelf ben ik de smaak van vlees een beetje vergeten, maar volgens mijn zoon zit ik er niet ver naast als ik zeg dat de vegetarische Bratworst van De Vegetarische Slager op witte pens gelijkt en de mc²burger op rundsburger.

Kleurt mijn oordeel natuurlijk flink mee: ik heb een zwak voor gekapt.  

Dus ja, ik beken.

Op mijn neus prijkt momenteel een roze roze getinte bril: De Vegetarische Slager en ik, dat was onstuimige zomerliefde op het eerste gezicht!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *