Vegetarische pita: over gulzig geluk en mijn herwonnen zomerliefde

Lieve lezers, ik bedacht me net dat ik jullie nooit heb verteld hoe dat nu eigenlijk met mijn grote zomerliefde is afgelopen. Je weet wel, die stoere slager uit Nederland.

Wel, ik kan jullie verzekeren dat het nog aardig wat gevonkt en geknetterd heeft tussen ons. Maar zoals dat nu eenmaal gaat met vakantieliefdes:  samen met de zomerzon doofde uiteindelijk ook die mysterieuze amoureuze vlam. Geen haar op mijn hoofd dus dat er aan dacht om hier nogmaals over hem te berichten.  Uit het oog is uit het hart, weet je wel.

Tot mijn Enige Grote Liefde me vorige week, zo tussen de soep en de patatten, plots een klein pakketje overhandigde.

Je mag drie keer raden van wie dat kwam!

Natuurlijk was ik drie seconden lang heel erg van mijn melk.

Maar toen besefte ik dat we nog wel ergens pitabroodjes hadden liggen. En paprika. En rode ajuin. En dat ik dus gewoon de hand van mijn slager kon vastnemen, om opnieuw blind verliefd zijn voorbeeld te volgen.

Wat ik, oordeelt u gerust zelf, in grote lijnen ook gedaan heb.

Wat hij voor mij in gedachten had:

vs

En wat ik daar in een zwaar verliefde bui van gemaakt heb:

 

VEGETARISCHE PITA: ONS VERDICT

Vegetarische pita. Mmm, met wat een gulzig geluk heb ik hier van gesmuld! Echt, het proefde precies zoals ‘echte’ pita, maar dan zonder de vieze bijsmaak van overbodig dierenleed.

OK dan.

Dat is waarschijnlijk niet helemaal juist. Volgens mijn man leek de smaak van deze vegetarische pita een beetje op echte pita. Ik raad u aan om hem te geloven: mijn smaakpapillen hebben in jaren geen vlees meer aangeraakt.

Maar hey, wat maakt het uit? Manlief, Jasper en ikzelf hebben hier elk met veel smaak twee stuks van binnengespeeld! (Alleen Kate vond het maar niets, maar zij verkeerde dan ook in een niet-toerekeningsvatbare ‘ik wil straks niet naar de KSA-bui’)

VETARM

O ja, even meegeven dat deze vegetarische pita ook in nutritioneel opzicht bijzonder bekoorlijk is samengesteld. Per 100 gram gaan er (afgerond) 21 g eiwitten, 8 g vezels en amper 4,2 g % vet in schuil. Ik ben geen voedingsdeskundige, maar ik vermoed dat geen enkele ‘echte pita’ daar tegenop kan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *